Skip to content
Wilma Sundin_2
Mette Kristensentisdag, 28 maj 20241 min read

Wilma Sundin går med i landslaget i ishockey och trivs på Elektromatik

Minns du Wilma Sundin, vår deltidsanställda kollega, som kombinerar sin roll som ekonomiassistent med sin elitsatsning på ishockey?

Genom ett framgångsrikt samarbete mellan Elektromatik och rekryteringsföretaget Performiq har 20-åriga ishockeyspelaren Wilma Sundin anställts på deltid hos Elektromatik, där hon kombinerar sin elitsatsning på isen med arbete som ekonomiassistent.

Med en gedigen bakgrund inom ishockey och ett starkt fokus på teamwork och mångfald, har Wilma visat sig vara en tillgång för både Elektromatik och MoDos damlag i SDHL.

Wilma har varit med i landslaget under vintersäsongen och hoppades på att få chansen att spela i VM. I april lyckades det henne att bli uttagen och hon deltog som debutant i ett ungt svenskt landslag i VM i Utica, New York. Hon deltog som en av fem MoDo-kompisar från MoDo.

10

"Jag tycker att det var jättekul att komma med till VM. Mitt mål har alltid varit att komma med till VM eftersom det största du kan göra som hockeyspelare är att representera sitt land, men jag skulle ändå inte säga att jag hade förväntat mig att komma med," säger hon.

Sundsvallsfostrade Wilma, som spelar forward, har signerat ett tvåårsavtal med ishockeyklubben MoDo Hockey, som sträcker sig över säsongen 24/25.

Sundin själv är glad över att fortsätta sin kombinerade karriär inom både näringslivet och idrottsvärlden. "Jag trivs väldigt bra på Elektromatik och i MoDo-teamet. Det känns spännande och rätt för mig att fortsätta utvecklas i båda världarna."

"Vi är väldigt glada över att ha Wilma Sundin med i vårt team. Hennes engagemang och dedikation har berikat vår arbetsmiljö, och hon bidrar starkt till teamet på Elektromatik," säger Kristina Svensson, Head of Operations på Elektromatik.