Skip to content
torsdag, 7 december 20232 min read

Ett vinnande Partnerskap: Elektromatik, Performiq och Wilma Sundin

Via samarbete med Performiq, en organisation som kopplar samman företag och sport genom rekrytering av kandidater, har Elektromatik anställt 20-åriga Wilma Sundin. Sedan den 1 november är Wilma deltidsanställd på Elektromatik, en anställning som hon kombinerar med sin elitsatsning på ishockey.

Wilma är uppvuxen i Sundsvall och har spelat ishockey sedan femårsåldern. Hon tränar 20 timmar i veckan, har en examen i ekonomi från Örnsköldsviks gymnasium och har genomfört NIU-programmet på hockeygymnasiet. Just nu har hon kontrakt med MoDos damlag i SDHL, Sveriges högsta liga. Wilma värdesätter teamwork och ansvar och verkar för en stark mångkulturell lagsammanhållning inom truppen.

Wilmans resa sträcker sig bortom isrinken, då hon tillbringade fyra somrar på hockey- och fotbollsläger för barn i åldrarna 6-15 år. I den rollen deltog hon aktivt i planering och genomförande av träningspass samtidigt som hon ansvarade för en barngrupp.

wilma-sundin-1

I sin nuvarande roll på Elektromatik arbetar hon deltid som ekonomiassistent, vilket innefattar administration och dagliga redovisningsuppgifter. Den parallella satsningen på idrott och en yrkeskarriär ger henne värdefulla insikter. Det är möjligt att hitta en balans och få det att fungera, säger hon. Och det är roligt.

”Jag tog studenten för ett och ett halvt år sedan och har sysselsatt mig sedan dess. Nu känner jag att det är dags att ta nästa steg på en arbetsplats där jag kan växa och få mer erfarenhet”, säger Wilma. Hon är mycket nöjd med att kunna kombinera yrkeserfarenhet med sin passion för sport och få det bästa av bägge världar. Att hålla sig uppdaterad om branschens utveckling samtidigt som hon behåller sin idrottsprestation håller henne motiverad och uppfylld.

Elektromatik är glada över samarbetet med Performiq kopplat till rekryteringen av Wilma. Per Lundgren, COO vid Elektromatik, är nöjd med Wilmas professionella förhållningssätt till arbetsuppgifterna och hennes höga engagemang som är mycket uppskattat inom företaget. Partnerskapet är en värdefull brobyggare mellan företags- och idrottsvärldarna som skapar en win-win för bägge parter.

Wilma Sundin

Performiq, som är den drivande kraften bakom samarbetet, syftar till att föra samman det bästa av två världar – företag och sport. Deras Hall of Fame visar några av Sveriges bästa idrottare som delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Organisationen är specialiserad på att hjälpa företag att bygga framgångsrika team och betonar kvaliteter som ansvar, engagemang och teamwork – egenskaper som ofta odlas inom idrottsvärlden.

Avslutningsvis är partnerskapet mellan Elektromatik och Performiq ett exempel på en gynnsam integration mellan idrott och arbetsliv. Wilmans historia möjliggör möjligheten att utmärka sig både på och utanför planen och för med sig värdefulla färdigheter från idrottsarenan till arbetsplatsen.